Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Concertfotografie

Flitsen

Hinderlijk

Het gebruik van een flits wordt door de optredende artiest vaak niet gewaardeerd. Je kunt je wel voorstellen indien iemand voortdurend een flits vol in de ogen krijgt en zijn best doet om muziek te maken. Vaak is het ook zo dat er niet geflitst mag worden.

Sfeer

Indien de flits gebruikt wordt gaat vaak ook de sfeer verloren. De verlichting is vaak op de artiest gericht en dit is vaak ook nog eens omdat de niet verlichte gedeelte van het podium ook donker moeten blijven. De techneuten en floormanagers dragen niet voor niets donkere kleding.

Fliten, eigenlijk dus nooit, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Wanneer Dan Wel Flitsen

Overzichtsfoto

Ik gebruik soms nog wel eens een flits indien ik een overzichtsfoto wil nemen van het podium. Dit doe ik op enige afstand van het podium met een 150mm lens. Als je te dicht bij het verhoogde podium staat dan staan er alleen neusgaten op de foto.

Let wel, dit lukt alleen als het een optreden is in de buitenlucht!. Indien je bij een zaal/tent optreden een overzichtsfoto wil nemen dan zijn er niet zoveel mogelijkheden. Er zit veel stof in de lucht dus een flitser kun je niet gebruiken.

Het beste kun je dan kiezen voor minimaal 2 stops onderbelichten en de camera op een statief plaatsen. Neem dan meerdere foto's en zorg ervoor dat het publiek er op de voorgrond ook op komt te staan.

Drummer

Soms wil ik de drummer ook op de foto krijgen. Niet zelden heeft deze meer uitstraling dan een gitarist op de voorgrond. De drummer zit vaak achterop het podium en dan ook nog eens niet in het volle licht. Dan wil ik nog wel eens voor 300mm of 400mm kiezen en een flitser gebruiken die een gerichte bundel heeft. Je moet al gauw over een afstand van 8 meter flitsen. Het is dan wel nodig om een gerichte flitslichtbundel te hebben en het lijkt me logisch dat je de diffuser dan van de flitser afneemt.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!