Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Beginner 95% Succesvol Fotograferen

Aan De Slag

Je hebt je eerste digitale camera gekocht en nu wil je aan de slag. Waar beginnen we? Heel simpel, op de stand "auto". Vaak is het aantal megapixels en de compressie factor onafhankelijk in te stellen. Stel deze in op het maximale aantal megapixels en een zo klein mogelijke compressie factor en dan fotograferen. Je neemt de foto’s dus met de beste hoogst mogelijke kwaliteit die mogelijk is.

Waarom, omdat je de kwaliteit van je duur aangekochte toestel ten volste wil gebruiken. Ik bedoel, je koopt toch ook geen grote breedbeeld televisie en gaat vervolgens de randen afplakken met zwart plakband zodat het beeld kleiner wordt.

Ontevreden

Ben je niet tevreden over het resultaat vraag dan eens iemand die meer ervaring heeft met digitale camera's om naar de instellingen van jouw camera te kijken. 

Bedenk, en accepteer dit, dat er ook een bovengrens aan de kwaliteit van uw camera zit!

Gouden Regels

Welke regels moeten we altijd in acht nemen:

1) Rustig

Druk de opname knop rustig in. 

2) Beperking van de Flits

Houdt rekening met de beperking van de flits. Het bereik van een ingebouwde flits van een eenvoudige digitale camera is maximaal 5 meter. Probeer het object tussen de 2 en 4 meter te krijgen voor het beste resultaat. 

3) Dichter Bij Elkaar

Fotografeer je een aantal personen, vraag dan om zo dicht mogelijk bij elkaar te gaan staan en stap zelf naar voren. 

4) Vervorming

Maak geen foto's op een afstand korter dan 1,5 meter om te voorkomen dat gezichten teveel vervormen. 

95% Succes

Wanneer je deze regels in acht neemt dan zit je zeker in meer dan 95% van de gevallen goed. Althans technisch zullen zeker 95% van de foto's goed zijn. Wel je meer succes krijgen dan moet je ook zorgen voor een juiste compositie.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!