Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Compositie

Introductie

Belangrijk

Op meerdere plaatsen op deze site kom je het onderstaande rijtje tegen. Een goede foto is het resultaat van 3 aspecten:

  • De compositie van de foto
  • De omstandigheden
  • De kwaliteit van het toestel

Bedenk dat bij deze opsomming het belangrijkste aspect bovenaan staat. Met andere woorden, om een foto te maken die mooi is, is de kwaliteit van het fototoestel niet belangrijk! De compositie van een foto bepaald of het beeld overkomt. Soms kan het heel eenvoudig zijn om het juiste beeld vast te leggen.

Kosten

Voor het digitale tijdperk koste het maken van iedere foto geld. Elke gemaakte foto die je niet gebruikte was "zonde". De amateur fotograaf beperkte zich dan ook tot 1 foto van het onderwerp. Nu in het digitale tijdperk, en zeer zeker nu de prijs van een geheugenkaart zeer laag is, is er nog maar 1 belemmering om van een object meerdere opnames te maken. En dat ben je zelf!

Het hoeft niet altijd veel tijd te kosten en zorg altijd dat je meerdere composities maakt. Later, thuis achter de computer, zoek je uit welke het mooiste is.

Belangrijk

De compositie wordt bepaald door de positie en stand van de camera, en, door de positie en stand van het object. Vaak heb je dit laatste absoluut niet in de hand; we gaan geen bergen verplaatsen. Ook wanneer het mensen zijn kun je niet eindeloos blijven vragen iets te schuiven, daar hebben ze dan al gauw schoon genoeg van.

Laat het dus duidelijk zijn, jij zult moeten bewegen! Verander van standpunt en maak meerdere foto's. De kans dat er de foto bij is die waardering krijgt wordt daardoor steeds groter. Fotograferen is ook absoluut niets voor luie mensen. Wil je afvallen en spieren krijgen, koop een fototoestel en pak het serieus aan!
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!