Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Begrippen

Introductie

Complex

Wil je alle aspecten beheersen, dan ben je de meester. Fotografie, en zeer zeker de techniek die een rol speelt, is complex. Het resultaat is het belangrijkste. Voor een mooie foto, onder alle omstandigheden, moet je wel het een en ander weten.

Basiskennis

Een goede foto is het resultaat van 3 aspecten:

  • De compositie van de foto
  • De omstandigheden
  • De kwaliteit van het toestel

Bedenk dat bij deze opsomming de belangrijkste bovenaan staat. Met andere woorden, om een foto te maken die mooi is, is de kwaliteit van het fototoestel niet belangrijk! Fotograferen is een kunst! Dat is voor mij nog steeds het belangrijkste. Durf eens.

Waardering

Wil je wat meer. Wil je alles uit je toestel halen, zorg dan dat je de basiskennis beheerst en gebruik die. Ook als je een eenvouding toestel hebt kun je hier veel meer mee bereiken wanneer je een gevoel hebt voor de basis begrippen.

Kijk vooral goed naar je eigen foto's. Het is soms zo verschrikkelijk simpel.

Even Begrijpen

Je staat op een hoogpunt en hebt een geweldig uitzicht over een dal als je naar beneden kijkt. Kijk je recht voor je uit, dan zie je 25km verderop bergtoppen van gelijke hoogte. Kijk je naar links dan zie je het pad waarover je gekomen bent. Kijk je naar rechts dan is daar die indrukwekkend mooie rotsformatie die 300 meter recht naar beneden loopt. Vlak voor je voeten staan kleine blauwe bloemen die je nog nooit hebt gezien.

Stel je eens voor.

En nu de foto, hoe gaan we dat doen. Bloemetje op de voorgrond, paadje waarlangs je gekomen bent duidelijk in beeld en de bergen op 25km afstand helder in beeld. Rotsformatie in beeld, loopt recht naar beneden, en dan het dal, waar daar al niet te zien is. Laat het duidelijk zijn dat enige basiskennnis nodig is om dat beeld over te brengen.

Bloementje op de Voorgrond

Yep, dacht ik ook, en het dal in het midden en bergen op de achtergrond. Wil je die foto met succes maken moet je toch enige kennis hebben van de basis begrippen. We moeten zorgen voor voldoende scherptediepte, een keuze maken voor de juiste lens, welke compositie zal de boodschap het beste overbrengen?
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!