Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Problemen

Introductie

Meer Fout dan Goed

Fotograferen kan op heel veel manieren verkeerd gaan. Soms ontstaan problemen door een haperend fototoestel, of door omgevings omstandigheden en soms kunnen we er ook niet omheen. Een hoog gebouw fotograferen zonder dat er vertekening ontstaat van het object is bijna niet te voorkomen. Vaak ontstaan problemen ook door het ontbreken van enige fotografische kennis.

Voorkomen

Sommige problemen zijn achteraf te corrigeren. Indien de opname met een verkeerde kleurbalans is opgenomen dan kunnen we dat achteraf nog corrigeren. Maar voorkomen is altijd het beste. Details die niet in de opname zitten krijg je er achteraf met geen enkel fotobewerkings programma in. Het blijft dus zaak om problemen te voorkomen.

Correctie

Er zijn een groot aantal problemen die in het tijdperk dat gebruik gemaakt werd van negatief 35 mm film geleid zouden hebben tot een mislukte foto. Alleen de prullenbak was daarvoor een goede bestemming. Met de fotobewerkings programma's van nu zijn er veel problemen die achteraf opgelost kunnen worden.


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!