Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Nieuwsfotografie

Introductie

Beelden Zeggen Meer Dan Woorden

Nieuwsfotografie levert vaak zeer bijzondere (opmerkelijke) foto's op. Beelden zeggen meer dan woorden en een goede nieuwsfoto heeft geen woorden nodig. Op dit soort foto's worden veel details vastgelegd van een omstandigheid. Het zijn van die foto's waarop je steeds meer details en verbanden gaat zien. Soms zeer subtiel in de compositie opgenomen (of ongewild aanwezig).

Dramatische Situaties

Een kenmerk van Nieuwsfotografie zijn de opnames van dramatische situaties. Vaak kan het zo zijn dat het juist 1 persoon is in de gehele compositie die de bijzondere gezichtsuitdrukking heeft. B.v. angst, de rest van de opname zal aangeven in welke situatie die angst ervaren werd (de omstandigheid). Denk aan angst en een compositie van een oorlogssituatie, overstroming of aardbeving etc. Het is dan vrijwel altijd een combinatie van persoon en omgeving die uiteindelijk een beeld oplevert wat een verhaal verteld.

Subjectiviteit

De fotograaf moet zich behoeden voor subjectiviteit tijdens het vastleggen van de beelden. De compositie wordt vastgelegd door het oog van de fotograaf. Daar komt natuurlijk altijd het aspect van fotografie stijl naar voren. De fotograaf moet wel oppassen voor eenzijdige nieuws fotografie.

Snapshot

Door de aard van de situaties heeft de fotograaf niet (altijd) de omstandigheden in de hand en de tijd om een technisch ideale foto te maken.

Vaak zal het moment als een "Snapshot" worden vastgelegd. Hiermee geef je aan dat de foto snel en zonder enige geregisseerde compositie werd genomen.


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!