Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Bekende Voutjes

Grote Foto Bestanden

Converteer de grafische bestanden altijd naar het juiste formaat, het komt nogal eens voor dat een foto van 8 megapixels, zonder deze een kleiner formaat te geven, op een website wordt gezet.

Het resultaat is dat het laden van de webpagina zeer traag gaat. Toegegeven, de internet aansluiting wordt ook steeds sneller, maar niet iedereen heeft een snelle verbinding.

Pas op, als u aan het testen bent wordt informatie van uw website tijdelijk op de computer opgeslagen (cached). De eerste keer gaat het langzaam maar daarna staat de informatie in de cache en wordt de pagina op uw computer supersnel vertoond. Oppassen dus!

Advies

Kennissen

Vraag eens aan een goed bevriende kennis om kritisch naar jouw website te kijken. Niet alleen vragen maar daarna ook een avondje uitnodigen om door de site heen te gaan en "verbeterpunten" te bespreken. Denk goed na voor je iemand vraagt want iedereen heeft zijn eigen mening!

Openbare Computer

Een goede test is het bekijken van je eigen website op een openbare computer zoals deze misschien wel bij je eigen bibliotheek staat, of misschien tijdens een opendag bij een school meteen even je eigen site oproepen. M.a.w. loop geen computer voorbij om je eigen site(s) even te bekijken. Het is de beste test.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!