Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Afdrukken

Zelf Printen

Is Dit Nog Betaalbaar?

Het laten afdrukken is tegenwordig goedkoper dan zelf printen en de kwaliteit is dan ook nog eens veel beter. Indien je dan toch zelf wil printen overweeg dan een foto printer. Ook niet goedkoop maar de kwaliteit is goed en geeft meer mogelijkheden.

Albums (fotoboeken)

Het wordt de gebruiker steeds makkelijker gemaakt en zelfs het inplakken van foto's is niet meer nodig. Het is mogelijk om meteen een fotoalbum te laten printen. Dit gaat meestal zeer eenvoudig. Het is vaak wel nodig om een klein programmatje op je eigen computer te installeren die de opmaak van het fotoalbum ondersteunt.

Nadat je het album (je mag het ook een fotoboek noemen), al dan niet voorzien van teksten, hebt opgemaakt worden de foto "geupload" en is het fotoalbum in een paar dagen klaar. Let op, er is een groot prijsverschil tussen de verschillende aanbieders, maar er is ook een groot verschil in kwaliteit!

Kwaliteit

Probeer eens een afdruk van een Canon "Compact Photo Printer" te bemachtigen, of vraag in de winkel naar een afdruk gemaakt met b.v. de SELPHY 760 van CANON. Deze afdrukken hebben een hoge kwaliteit. SELPHY printers produceren prints met rijke, levensechte kleuren die wel 100 jaar vervagings- en vochtbestendig zijn. Aan het einde van het printproces wordt een duurzame, beschermende coating op de foto aangebracht, zodat deze beschermd is tegen spatten, vlekken en plakkerige vingers. Bovendien komen de foto's droog uit de printer en kunnen direct worden vastgepakt op het moment dat het printen is voltooid!

Mobiel

SELPHY printers maken gebruik van een dye-sublimatie printproces om hoge kwaliteit prints te produceren met het uiterlijk van foto's die in een fotolab zijn ontwikkeld. Dit proces is bijzonder geschikt voor het printen van foto's, omdat het de kleurstoffen in de structuur van het papier brengt in plaats van op het oppervlak ervan te printen. Het is dus geen inkjet printer of iets dergelijks.

Selphy 760 Canon

Het is ook mogelijk om te printen op papier met op de achterzijde een ansichtkaart indeling. Het leuke is dat de printer zeer klein is en kan worden meegenomen op vakantie. Je print dan je eigen vakantiegroet, wel zo leuk om iemand zo te verrassen!

Op de foto aan de rechterkant zie je mijn eigen Selphy Canon setje zoals deze meestal mee gaat als ik op pad ga. Reuze handig!

 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!