Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Natuurfotografie

Binnen Bereik van Iedereen

Natuurfotografie komt binnen het bereik van iedereen. Tegenwoordig is het mogelijk om met niet al te veel kosten opnames van de natuur te maken. De meeste compact camera's hebben een macro stand en met een macrolens van Euro 200,- kunt u reeds zeer mooie resultaten boeken. Met de intrede van de digitale fotografie is het ook eenvoudiger geworden om foto's te bewerken en je kunt een flink aantal foto's nemen zonder dat de kosten te hoog oplopen.

Experimenteren

Naast de meest kleurige dieren levert de natuuromgeving ook vaak mooie foto's maar de meest prachtige kleurschakeringen. Wees niet te bang om een paar extra foto's te nemen. De weerspiegelingen in de natuur leveren altijd de juiste kleuren.

Dichterbij

Een belangrijk aspect van de natuurfotografie wordt ingenomen door close-up en macro fotografie.

Close-Up Fotografie

Close-up fotografie van dieren is bijzonder omdat het niet voor iedereen mogelijk is dieren op een korte afstand te benaderen. Het zijn beelden die altijd boeien. Zeer zeker de opnames van uitheemse en wilde dieren.

Libelle

Macro Fotografie

Macro fotografie van planten en kleine dieren zijn ook boeiend. Het laat ons vaak details zien die we niet met het blote oog kunnen waarnemen. Op deze manier kunnen de meest eenvoudige opnames bijzonder mooi zijn. Het overkomt mij regelmatig dat ik sommige details pas zie nadat de opname op de computer werd gezet en uitvergroot!


Belichting en Achtergrond

Juist bij de macro fotografie is de belichting en achtergrond belangrijk. Beide aspecten kunnen details benadrukken die normaal niet zichtbaar zijn. Een bloem zal er anders uitzien als hij (ook) van de achterkant zal worden belicht. Veel planten hebben kleine haartjes op hen stengels. Door deze van opzij te belichten en te kiezen voor een vrijwel zwarte achtergrond zullen deze haartjes beter zichtbaar zijn.

Snelheid

Onmiskenbaar zijn de foto's van rennende dieren in de wilde natuur spectaculair. Voor het maken van dit soort foto's zijn dure lenzen nodig. De lens moet een grote brandpuntsafstand hebben en ook lichtgevoelig zijn om een opname te maken met een korte sluitertijd. Dit zijn combinaties die gewoon flink geld kosten en een lens van rond de 5000 euro is toch al gauw het minimum!


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!