Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Filters

Introductie

Polarisatie Filter

Als u aan het opbouwen van een filterset begint dan is het polarisatie filter het eerste wat moet worden aangeschaft. Het neemt hinderlijke schitteringen weg en kan in bepaalde situaties het contrast in de foto vergroten.

Grijs Filter

De functie van een grijsfilter is het terugbrengen van de lichtintensiteit. Dit kan om zeer verschillende redenen gewenst zijn. Een goede fotograaf heeft er altijd een paar bij de hand!

UV-Filter

Deze is voor een digital spiegelreflex camera meestal niet meer van toepassing.

Protectie Filters

Een neutraal filter (protect filter) met als enige functie om de lens te beschermen. Zijn vaak vuil en waterafstotend.

Verloop Filters

Verloop filters hebben een kleur of een intensiteit die niet op alle plaatsen gelijk is. Een grijsverloop filter is een bekend filter wat gebruikts wordt voor landschapsfotografie.

IR Filters

Een infrarood filter blokkeert het licht dat we zien, zodat alleen het infrarode licht word opgevangen door de sensor van de camera.

Witbalans Filters

Dit is een neutraal diffusiefilter die omringend licht verzamelt en passief doorgeeft aan de camera. Hierdoor is het mogelijk de witbalans handmatig in te stellen.

Close-Up Filter

Ze worden vaak ingedeeld in de categorie "filters" maar het is eigenlijk niets anders dan een voorzetlenzen die het beeld een factor dichterbij halen.

Adaptor Ringen

Een adaptor is natuurlijk geen filter, maar filters kunnen aardig prijzig zijn. 100 Euro is absoluut geen uitzondering. Met een adaptor ring, die ongeveer 10 euro kost kun je een filter geschikt maken voor meerdere lenzen en kun je flink geld besparen.
 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!