Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Beschouwingen

Pixels

Hoeveel megapixels heb jij?

Het lijkt erop dat het aantal megapixels de enige factor die belangrijk is voor de kwaliteit van een digitale camera. De fabrikant weet dat ook en het aantal megapixels kan niet groot genoeg zijn. We hebben ook nog verstand van lenzen en als er op de lens dan ook nog "Leica" staat dan moet het ongeveer de beste koop zijn. Echter, er bestaan ook goedkope lenzen van Leica. De fabrikant zet deze Leica lens op zijn toestel om de body van de camera op te pimpen. Alleen voor het oog, want de kwaliteit van de camera is en blijft gewoon slecht. Van sommige camera's zijn de productiekosten lager dan de kosten van een oplaadbare batterij. Die oplaadbare batterij zit er dan ook vaak niet in en u kunt vervolgens de ene na de andere batterij kopen. Gewoon prul, niet kopen.

Waarom moet ik iets van fotografie weten om een website te maken?

Het is waarschijnlijk dezelfde persoon die de foto's maakt en deze op een website zet. In deze sectie van FotoHandig moet u gevoel gaan krijgen hoe groot een megapixels is. Hoe kunnen we een megapixel aan informatie presenteren?

Kijken we in de wikipedia dan staat daar: Een megapixel is gelijk aan 1 miljoen pixels.

Zoeken we vervolgens op wat een pixel is dan staat daar: Het woord pixel is een samentrekking van de twee eerste lettergrepen van het Engelse picture element en staat voor een enkele punt (Eng.: dot) op het beeldscherm van de computer of in een digitaal beeld. Veel punten bij elkaar geven een beeld. Alles wat op het scherm te zien is bestaat uit een veelvoud van pixels.

Simpel dus, maar hoe we moeten omgaan met al de pixels en de context waarin we een miljoen pixels kunnen presenteren zal u duidelijk worden in deze sectie van de website.


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!