Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
website ontwerper?
www.webhandig.nl

Kleuren Presentatie

Introductie

De presentie van kleuren is een moeilijk onderwerp. Tegenwoordig hebben steeds meer web gebruikers een LCD display. En dat is toch wel een stapje terug als het gaat om de vertoning van kleuren. In veel gevallen zullen kleine verschillen in kleuren niet zichtbaar zijn. Indien een tekst gedeelte met een iets andere achtergrond kleur wordt vertoond om de tekst opvallend te maken kan het wel eens een verkeerde uitwerking hebben of in het geheel niet opvallen. Ditzelfde effect, hoewel het in eerste instantie niet opvalt, heb je ook met de vertoning van foto's. Staat het display verkeerd ingesteld dan zul je details in de donkere passages en lichte pasages gaan missen.

De informatie op dit gedeelte van de website is niet alleen van belang voor de vertoning van foto's op een display maar ook voor de kleurenpresentatie op een website of voor het gebruik van kleuren in een microsoft PowerPoint presentatie. Dit wordt zeer zeker belangrijk wanneer de lamp in de projector in kwaliteit terugloopt en kleuren verschonen en zonder contrast worden vertoond.

Vaak is het mogeijk om een testpagina te printen. Dit gedeelte van de website geeft een aantal tips met betrekking tot de vertoning van kleuren. Je kunt de test pagina's ook printen en kijken hoe het e.e.a. overkomt.


 
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!